For Alexander Nielsen har ordningen med walk-and-talk været en kærkommen mulighed for at komme tættere på sine nye kolleger i afdelingen for erhvervs support i Nykredit i Taastrup. Han blev ansat omkring corona-nedlukningen i foråret 2020, og de mange hjemmearbejdsdage gjorde det sværere at komme ind i fællesskabet.
"Det har været virkelig godt for mig, at det er helt accepteret på arbejdspladsen, at man gå en lille tur sammen med et par kolleger i løbet af arbejdsdagen", siger han.
"Ikke bare fordi det klarer hjernen og giver et afbræk - det er i sig selv godt. Men også fordi man får den her uformelle kontakt med kollegerne. Man kan diskutere faglige ting eller spørge om forhold på arbejdspladsen, som man måske ikke vil spørge om foran alle. Og man kan også lige vende familien eller champions league kampen i aftes. Det er super godt, ikke mindst når man er nyansat", siger han.
Godt for arbejdspladsen
Hans kollega Anette Friis er helt enig:
"Det gør noget godt for arbejdspladsen, at vi har denne her mulighed. Det er en individuel fordel for os hver især, at vi får mulighed for lige at strække kroppen og få lidt frisk luft. Men det er også en fordel for os som fællesskab".
"Og så er der det rent fysiske. Vi sidder meget foran skærmene, og jeg kan mærke, at det er godt for nakken og skuldrene at bevæge sig et par gange i løbet af dagen. Jeg er sikker på, at det også gør os mere effektive i arbejdet", supplerer Bettina Ziegler.
En fordel for arbejdspladsen
Vicedirektør Michael Jacobsen, som er chef for afdelingen, mener at muligheden for motion og bevægelse i arbejdstiden styrker både arbejdsglæden og effektiviteten:
"Som ledelse bakker vi op om, at medarbejderne kan gå en tur, når de trænger til det. Det kan være sammen, hvor man måske drøfter faglige spørgsmål, eller det kan være bare for at over til 7-eleven og få en anden slags kaffe, end den vi har i automaten".
"Som jeg ser det, er ordningen med gåture en klar fordel for både medarbejderne og arbejdspladsen. Det gør folk glade og mere friske, og dermed øger det også kvaliteten i arbejdet. Det kræver selvfølgelig en ansvarlighed blandt medarbejderne, men det har folk super godt styr på", siger han.".